Protest de amploare în Grecia. Motivul pentru care mii de oameni au ieșit în stradă

Mii de protestatari au umplut străzile oraşului Mitilini de pe insula elenă Lesbos. Grecii cer autorităţilor să ia măsuri pentru ca să elibereze centrele pentru refugiaţi de pe insulele Lesbos, Chios și Samos. Acolo se află în jur de 50 de mii de refugiaţi, de peste 10 ori mai mulţi decât capacitatea centrelor.

"Vrem să ne recuperăm insulele. Vrem să ne recuperăm vieţile" a fost principalul slogan de pe pancartele purtate de manifestanţii. Unii au luat cu ei şi steaguri negre.

"Nu avem nimic împotriva refugiaților și a migranților. Insulele și-au manifestat solidaritatea în tot acest timp și vor continua să facă acest lucru. Solicităm schimbarea politicii guvernamentale care să ducă la distribuirea egală a refugiaților și a migranților în întreaga țară."

"Vrem ca migranţii să plece de aici. Nu suntem rasişti, dar situaţia este scăpată de sub control. Oamenii vin aici şi nu mai pleacă."

Protestul a fost susţinut şi de guvernatorul Insulelor Egee de Nord.

"Nu putem continua să cazăm atât de mulţi refugiaţi aici şi să-i lăsăm să trăiască în condiţii mizere. Nu putem accepta acest lucru și nici nu putem permite să fie distruse vieţile locuitorilor de pe insule din cauza acestor refugiaţi", a spus Kostas Moutzouris, guvernatorul Insulelor Egee de Nord. 

Potrivit autorităţilor elene, în jur de opt mii de oameni au participat la protest. De la începutul acestui an, Grecia a reînfiinţat Ministerul Migraţiei.

loading...

Lasă un comentariu