Protest cu tractoare în Franţa. Fermieri, nemulţumiţi de concurenţa neloială şi de profitul scăzut pe care îl înregistrează

Embed:

Protest cu tractoare în Franţa. Autovehiculele au ajuns până în centrul Parisului, acolo unde şi-au dat întâlnire aproape o mie de fermieri, nemulţumiţi de concurenţa neloială şi de profitul scăzut pe care îl înregistrează. Unii agricultori şi-au agăţat banere pe tractoare, pe care era scris "Macron, răspunde-ne" sau "Salvează-ţi agricultorul". O acţiune similară a avut loc şi la Lyon.

Agricultorii au aruncat paie pe străzi şi l-au invitat pe Macron la o întâlnire. Din punctul lor de vedere, cea mai mare problemă este piaţa de desfacere.

Fermierii vor ca autorităţile să înceapă negocierile cu exportatorii, astfel încât să poată obţine venituri din producţia lor:

"Franţa nu mai este un producător de top. Trebuie să ne recâştigăm locul. În prezent, echilibrul economic nu mai depinde de producţia agricolă. Şi nu este vorba doar de acest an. Au intervenit autorităţile în vreun fel? Nu, deşi noi am continuat să evoluăm".

"Din punct de vedere economic este foarte dificil. Muncim foarte mult, iar la sfârşitul anului ne pomenim că nu avem profit. Pe lângă asta, autorităţile propun pe piaţă produse de import, care contravin normelor franceze. Acest fapt ne frustrează şi ne determină să nu mai respectăm regulile".

Deşi au paralizat circulaţia în marile oraşe franceze, Paris şi Lyon, precum şi la periferiile acestora, ministrul francez al Agriculturii a declarat la un post de radio local că susţine manifestaţia fermierilor şi că este de acord să se întâlnească cu sindicaliştii pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu