Protest cu muzică şi dansuri. Ziua Independenţei a fost marcată şi la Paris FOTO

Embed:

Cetăţenii moldoveni stabiliţi în Franţa au marcat, la Paris, Ziua Independenţei Republicii Moldova. Chiar dacă sunt departe de casă, ei spun că nu uită obiceiurile naţionale şi tradiţiile strămoşeşti. Totuşi, participanţii au ţinut să transmită un mesaj autorităţilor de la Chişinău.   

"Marcând independenţa nu trebuie să uităm că avem probleme şi în primul rând că am avut şi avem hoţi la conducere. Trupe străine stau pe pământul nostru. Nu putem avea încredere în justiţia acaparată de clanuri", a declarat unul dintre participanţi.

 Manifestanţii au afişat pancarte cu sloganele "Non à l'agression russe en Moldavie" (Nu agersiunii ruse în Moldova) şi "Russian Army Go Home!" (Armata rusă du-te acasă).

 "Noi sântem europeni, vrem să fim liberi, nu mai vrem să fim subjugaţi, şi spunem nu ocupaţiei ruseşti a părţii de Est a Republicii Moldova", a mai adăugat un al participant.

 Acţiunea de protest, care a vut loc în seara zilei de 26 august, a fost continuată de o parte festivă. Cei prezenţi au încins şi o horă tradiţională în faţa Turnului Eiffel.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu