PROTEST CU LAPTE. Un agent economic a aruncat o tonă de lapte la primărie (VIDEO)

Embed:

Protest cu lapte pe asfalt la primărie. Înfuriat că nu i se mai permite să-şi vândă marfa într-o maşină, pe marginea străzii, un agent economic a decis să-şi manifeste supărarea într-un mod mai puţin obişnuit.

Acesta  a instalat vehiculul, unde avea depozitată o cisternă cu circa 1 tonă de lapte, în faţa primăriei şi l-a lăsat să curgă tot, pe jos. În scurt timp, bărbatul a fost luat de oamenii legii şi dus la inspectorat, fără a primi o reacţie din partea autorităţile publice locale.

Supărarea antreprenorului vine după ce acum câteva luni, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu a emis o dispoziţie în care toţi vânzătorii ambulanţi, de produse alimentare sunt obligaţi să-şi comercializeze marfa în punctele de vânzare autorizate şi nu în stradă.

Edilul interimar spune că acest bărbat a fost de câteva ori ajutat de autorităţile publice locale, care i-au oferit mai multe tarabe în diferite pieţi ale Capitalei, însă acesta a refuzat motivând că acolo nu are aşa vânzări, cum le are comercializând pe trotuarele aglomerate.

Codreanu mai afirmă că agentul economic ar avea o singură autorizaţie, cea pentru fermă, nu şi pentru comercializarea laptelui în maşinile ambulante. Pentru fapta sa individul riscă un proces penal pentru huliganism. Acesta riscă o amendă de până la 52 de mii de lei sau până la trei ani de închisoare. 

"Dânşii nu vor să stea în pieţe pentru că acolo nu ar avea vânzări. Acum o săptămână am discutat cu mai multe pieţe şi li s-au identificat un loc. Alaltăieri au ieşit din pieţe pentru că nu au vânzări. Atunci am o întrebare către toţi, de ce noi trebuie să venim cu o politică de favorizare a unui singur agent economic în detrimentul altor producători, care sunt mulţi. Atunci ne vom trezi cu tot felul de agenţi economici, care vor dori să iasă şi ei pe trotuare, atunci în ce transformăm oraşul", a spus Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu