Protest cu îmbrânceli. Susţinătorii lui Năstase au vrut să intre forţat în Primărie, iar un şofer a fost atacat de un manifestant (VIDEO)

Embed:
Un nou protest în centrul Capitalei a avut loc în această dimineaţă. Andrei Năstase şi susţinătorii săi, nemulţumiţi de decizia Curţii Supreme de Justiţie, au scandat în faţa Primăriei. Manifestaţia nu a trecut fără incidente. Liderul PPDA i-a îndemnat pe oameni să intre forţat în clădirea primăriei, fapt care a provocat îmbrânceli cu poliţiştii.

După busculada cu forţele de ordine, protestatarii au blocat intrarea în Primărie. Ulterior, demonstranții, în frunte cu Andrei Năstase şi Maia Sandu, au mărşăluit în cercuri pe bulevardul Ştefan cel Mare.

"Noi nu stăm pe loc. Noi mișcăm înainte! Noi mișcăm înainte să ne recăpătăm democrația înapoi", a spus o protestatară.

"Când o să fie mai multă lume, blocăm totul", a afirmat un protestatar.

După ce au revenit la uşa Primăriei, Maia Sandu i-a îndemnat pe toţi să stea jos. Doar Andrei Năstase a ignorat îndemnul colegei sale de proteste.

Un şofer voia să vireze de pe bulevardul Ştefan cel Mare pe strada Vlaicu Pârcălab, când a fost atacat de un manifestant. Ultimul a înţeles probabil greşit regulile democratice şi dreptul său de a protesta paşnic. Cazul este cercetat de poliţie, iar vinovatul riscă amendă de până la 1.500 de lei sau muncă în folosul comunităţii.

"În acest caz sunt întreprinse acţiuni în vederea stabilirii identităţii bărbatului, care a lovit în automobil, fiind iniţiată o procedură contravenţională pentru huliganism nu prea grav", a declarat Mariana Beţivu, ofiţer de presă al IGP.

După acest caz, poliţia a închis circulaţia pe bulevardul Ştefan cel Mare, ceea ce a stârnit furia mai multor locuitori ai Capitalei:

"Sâmbătă și duminică să protesteze cât vor, pentru că nu este trafic mare. Acum de ce să protesteze? Oamenii lucrează, mașinile circulă. Acum oamenii întârzie la muncă".

"Am să întârzii. Am nevoie la secția de pașapoarte, apoi la muncă. Cred că nu mai trec la secția de pașapoarte".

Din cauza protestului, au fost modificate și itinerarele mai multor linii de troleibuz și microbuz.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu