Protest cu fierăstraie în faţa Ministerului Sănătăţii. "Oficialilor le-au cam crescut nasurile de atâtea minciuni" (FOTO/VIDEO)

Embed:

Funcţionarilor de la Ministerul Sănătăţii le-au crescut nasurile de cât de mincinoşi sunt, afirmă persoanele infectate cu HIV. Ei acuză autorităţile că au alocat de cinci ori mai puţini bani decât au promis pentru tratamentul oamenilor infectaţi. Niciun oficial de la Ministerul Sănătăţii n-a ieşit să discute cu manifestanţii

Asociaţia persoanelor infectate cu HIV acuză autorităţile de minciună. Reprezentanţii acesteia susţin că Ministerul le-a promis 48 de milioane de lei pentru prevenirea şi combaterea HIV/SIDA în Moldova. În realitate, au fost alocate nouă milioane de lei.

"Această minciună este o sentinţă pentru zeci de mii de cetăţeni ai ţării. Dar lupta pentru viaţă a celor care încă vor trăi, va necesita cheltuieli de zece ori mai mari", a declarat Ruslan Poverga, activist al Asociaţiei Iniţiativa Pozitivă.

"Oficialilor de la instituţiile date le-au cam crescut nasurile de atâtea minciuni ca şi în cunoscuta poveste a lui Pinochio. Să-şi onoreze promisiunile pe care le-au făcut în scrisoarea dată de pe 8 iunie", a adăugat Rodica Ivtodi, un alt activist al Asociaţiei Iniţiativa Pozitivă.

Protestatarii cred că este nevoie de scurtat nasurile lungite de atâta minciuni.

"Am adus astăzi cu noi fierăstraie şi le înmânăm ministrului Sănătăţii pentru ca el să ia atitudine faţă de persoanele responsabile de această minciună", a Alexandru Curasov,
activist al Asociaţiei Iniţiativa Pozitivă

În prezent, în Moldova sunt peste opt mii de persoane infectate cu HIV/SIDA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu