Protest cu cagule în faţa Ambasadei Rusiei la Chişinău VIDEO

Embed:

O manifestaţie de susţinere a grupului punk "Pussy Riot" a avut loc, astăzi, în faţa Ambasadei Rusiei în Moldova. Participanţii au declarat că sunt solidari cu cele trei tinere ţinute după gratii de mai bine de şase luni. Reprezentantele "Pussy Riot" riscă şapte ani de închisoare pentru că au interpretat, la începutul acestui an, o piesă anti-Putin în Catedrala "Hristos Mântuitorul" din Moscova. 

Manifestaţia a fost organizată de reprezentanţii "Amnesty International Moldova" în semn de solidaritate faţă de tinerele care, potrivit lor, plătesc un preţ prea mare pentru că au avut curajul să-şi exprime public opiniile. 

"Au stat în închisoare jumătate de an pentru un act, pentru o manifestare paşnică, nu au comis nicio crimă, nu au comis violenţe, nu au distrus nimic, nu au vorbit necenzurat. E o pedeapsă incomparabil de mare. Şi ele ar trebui să fie eliberate", spune un manifestant. 

Cu cagule colorate pe faţă, aşa cum protestează şi fetele din grupul "Pussy Riot", tinerii moldoveni au cerut Rusiei respectarea drepturilor omului. 

"Am venit aici să protestăm faţă de nelegiurile care se fac faţă de Pussy Riot. Consider că este un totalitarism ce se face faţă de aceste fete", spune un alt participant la acţiune. 

O manifestaţie de susţinere a celor de la "Pussy Riot" a avut loc, ieri, şi la Moscova, în faţa Catedralei "Hristos Mântuitorul". Patru participanţi au fost arestaţi. 

Publika.md aminteşte că, mâine, Tribunalul Hamovniki din Moscova urmează să anunţe verdictul în cazul celor trei tinere, iar cu această ocazie, în 35 de ţări ale lumii sunt planificate acţiuni de susţinere.  Avocaţii acuzatelor susţin că procesul este unul politic, iar decizia finală va fi luată la Kremlin şi nu în sala de judecată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu