PROTEST CU AUTOCARE: Angajații unei companii de transport au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Embed:
Angajații unei companii de transport au venit ieri cu zece autocare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, supărați că șeful lor este nevoit să se ascundă în străinătate de justiția moldovenească. Omul de afaceri Eduard Begu este acuzat că a pus la cale incendierea mai multor microbuze și autobuze care aparţin unei firme concurente.

"Nici o probă nu atestă vinovăţia clienţilor mei, mai mult decât atât nici o probă nu atestă care este prejudiciu real suferit de companie. O parte din ei se află peste hotarele Republicii Moldova, doar din simplu motiv că sa încercat intimidarea lor până la capăt", a spus avocatul companiei de transport, Alexandru Bot.

Soţia omului de afaceri care a fugit din ţară susţine că dosarul în care figurează soțul ei este unul la comandă.

"Dosarul care este fabricat asupra soţului meu şi partenerului acesta este supus unei justiţii incorecte şi neechitabile. Noi le suntem lor inconvenabili şi ei doresc dispariţia noastră de pe piaţa transportatorilor", a spus administratoarea companiei, Natalia Begu.

Şoferii spun că vor protesta încă trei zile.

"Noi nu am ieşit pur şi simplu, noi avem motive destul de serioase. Se dezechilibrează lucrul firmei noastre intenţionat. Se insinuază şefilor noştri nişte chestii care ei în genere nu au nici o tangenţă cu dânsele. Absolut. "

"Noi susţinem firma, pentru că dacă nu sunt şefii nu este de lucru. Dacă nu sunt şefii de lucru nu o să fie, şi de asta se tem toţi lucrătorii că pierdem lucrul. "

Procurorul Angela Pleşca susţine că pe acest caz există probe relevante, ce demonstrază vinovăția lui Eduard Begu și a celorlalți doi parteneri de afaceri. Cei trei au fugit peste hotare chiar dacă aveau interdicția de a părăsi țara. În acest dosar figurează şapte persoane, care au comandat şi executat ordinele. Trei indivizi se află în căutare internaţională. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, făptaşii riscă până la 15 ani de puşcărie.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu