Protest cu arestări în masă la Moscova. Aproape 150 de oameni au fost reținuți

Embed:
Se pare că niciun protest antiguvernamental din Rusia nu se poate încheia fără arestări. În urma manifestaţiei de ieri din Moscova au fost reţinuţi aproape 150 de oameni. Femei, minori şi oameni cu dizabilităţi se numără printre cei reţinuţi de trupele cu destinație specială OMON.

"Această persoană este cu dizabilităţi. Au reţinut o persoană cu dizabilităţi. Văd aşa ceva pentru prima dată. L-am văzut pe acest om mai devreme. El se deplasează cu dificultate."

"Nu mă opun. Nu mă apucați de mâini. Un braţ îmi este rupt."

Printre cei reţinuţi sunt numeroşi adolescenţi. Ei au fost urcaţi în dubiţa poliţiei fără nicio explicaţie.

"El este aşteptat acasă de mama sa. Este minor, are 13 ani. Nu trebuie să faceţi asta. Băieţi, are 13 ani."

"Cum vă numiţi?
- Anton Martânov.
- Câţi ani aveţi?
- 16."

În pofida numeroaselor arestări, protestatarii susţin că vor continua să iasă în stradă.

"Este clar că ei îşi doresc să ne sperie. Sunt reţinut la acest protest într-un mod demonstrativ. Sunt sigur că toţi oamenii care au venit astăzi aici..."

Ca să se ascundă de poliţişti, mai mulţi protestatari au intrat într-un hotel din centrul oraşului. În clădire însă au fost făcute cercetări, iar toţi cei care au fost găsiţi au fost reţinuţi.

"Prietene, ieşi de aici."

Oamenii au fost arestaţi pentru că au continuat să stea în stradă chiar dacă protestul a fost autorizat până la 16:00, ora Moscovei. Protestatarii cer ca la alegerile locale din 8 septembrie să fie înscrişi şi candidaţi independenţi. În timp ce voluntarii susţin că la manifestaţie au fost 60 de mii de oameni, poliţiştii au anunţat că au participat doar 20 de mii. În data de 27 iulie, la Moscova a avut loc un protest similar, doar că neautorizat. Atunci au peste o mie de oameni au fost reţinuţi. Deşi protestul trebuia să aibă loc în faţa primăriei, poliţiştii au blocat accesul în instituţie şi i-au lovit cu bastoanele de cauciuc pe cei care nu s-au supus somaţiilor. În urma violenţelor, aproape 80 de oameni au fost răniţi.

Lasă un comentariu