Protest anti Roşca: "Unu doi, unu doi, Iurie Roşca la gunoi!"

Embed:

Simpatizanţii Comitetului pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei au protestat din nou în stradă. La manifestaţia, din Piaţa Marii Adunări Naţionale, a fost emisă o nouă rezoluţie, în care protestatarii cer tragerea la răspundere penală a liderilor Alianţei de guvernare. Nu departe de tribuna centrală, un grup de oameni au organizat un antimiting.

Protestul nu a fost unul de amploare. În timp ce poliţia spune că la manifestaţie au participat aproximativ 500 de oameni, organizatorii declară că în Piaţa Marii Adunări Naţionale au venit 2500 de protestatari.

După o oră de discursuri, manifestanţii au mărşăluit până la Academia de Ştiinţe, după care au revenit în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde au emis o nouă rezoluţie. Pe lângă dizolvarea Parlamentului, demisia Guvernului şi a preşedintelui Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, protestatarii mai cer tragerea la răspundere penală a liderilor Alianţei de guvernare, pe care îi acuză de uzurparea puterii de stat.

În timpul manifestaţiei, mai mulţi oameni au organizat un antimiting în preajma Arcului de Triumf. Aceştia au scandat lozinci anti Roşca. "Unu doi, unu doi, Iurie Rosca la gunoi... 'чемодан вокзал Россия!'".

"Nu comentez ce fac oamenii de la Arcul de Trumf şi toţi ceilalţi provocatori", a spus în replică un participant la mitingul organizat de Iurie Roşca.

"Probabil sunt plătiţi de cineva care e deranjat de protestele pe care le face Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei", a replicat un alt manifestant.

Membrii Comitetului pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei au început protestele în ianuarie, după ce Alianţa de guvernare a anunţat că intenţionează să organizeze un nou referendum constituţional.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu