Protest anti-Putin la Moscova: 9.000 de poliţişti au fost mobilizaţi VIDEO

Embed:

Zeci de mii de oameni participă, astăzi, la un prostest anti-Putin, organizat pe străzile Moscovei de opoziţie. În timp ce oamenii legii spun că numărul manifestanţilor nu a depăşit 15 mii, organizatorii anunţă o cifră de 120 de mii de persoane.

Manifestanţii antiguvernamentali cer alegeri corecte şi îndeamnă populaţia din Rusia să nu voteze, pe 4 martie, pentru Vladimir Putin în funcţia de preşedinte al ţării.

"Dacă autorităţile nu îndeplinesc aceste cerinţe şi condiţii pe care le pun oamenii, înseamnă că motivele pentru care sunt organizate protestele nu sunt eliminate. Vom continua demonstraţiile, până când sistemul politic al ţării va fi condus în conformitate cu cererile societăţii", a declarat Vladimir Rîjkov, lider al opoziţiei ruse.

Unii organizatori sunt de părere că frigul de afară i-a determinat pe mulţi demonstranţi să rămână acasă.

"Cred că fiecare grad de frig va însemna o pierdere de 5.000 de oameni, iar cu fiecare grad mai cald, vor fi 5.000 de oameni în plus", a menţionat un alt lider al opoziţiei ruse, Boris Nemţov.

Protestul, programat pentru două ore, este autorizat. RIA Novosti scrie că tot astăzi se desfăşoară şi un miting autorizat al susţinătorilor lui Vladimir Putin.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu