PROTEJEAZĂ-ȚI VIAȚA! Regulile pe care să le respecți pentru EVITAREA INCENDIILOR

Embed:

În perioada rece a anului au avut loc 431 de incendii soldate cu 70 de persoane decedate. Doar 165 de incendii care au luat viața a 31 de persoane s-au produs în luna ianuarie. Statistica dramatică a fost anunțată de șeful Secţiei supraveghere de stat a măsurilor contra incendiilor din cadrul DSE, Sergiu Chircu. 

În majoritatea cazurilor, cauza principală a incendiilor a fost imprudența în timpul fumatului (45% din totalul incendiilor, soldate cu 28 de decese), nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobelor și a canalelor de evacuare a fumului (35%, 18 decese) și imprudența la utilizarea focului deschis, soldate cu 8 persoane decedate. 

Potrivit lui Chircu, persoanele decedate în urma incendiilor sunt cele aflate în grupurile de risc: persoane în etate, din familiile social-vulnerabile, persoanele singure și invalizi. 

RECOMANDĂRILE SPECIALIȘTILOR:

1. Se interzice categoric lăsarea fără supraveghere pe timp de noapte a lumânărilor sau a candelelor. În timpul zilei, aceste vor fi plasate la distanță de materialele ușor inflamabile. Iar pe timp de noapte, acestea trebuie stinse. 

2. Nu lăsați copii fără supraveghere în casă. 

3. Utilizarea sobelor: Înainte de sezonul rece, dacă se simte mirosuri toxice, curățiți și reparați soba.

4. Închiderea cahlei este categoric interzisă, deoarece nu permite evacuarea gazelor toxice. 

5. Se interzice categoric fumatul în casă. 

6. Utilizarea instalațiilor electrice și a instalațiilor de gaze: Cazanele de încălzire autonome trebuie să fie verificate anual. Coșurile de fum și de ventilare trebuie verificate înainte de sezonul rece. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu