Prostituţie cu minore în Capitală. Dezvăluirile victimelor şi momentul încătuşării proxenetului

Embed:

Unsprezece fete, dintre care opt minore, s-au aflat timp de doi ani în mâinile proxeneților. Polițiștii au anihilat o grupare criminală specializată în trafic de copii. Cei trei membri, un bărbat și două femei, racolau minore care proveneau din familii social-vulnerabile şi le obligau să se prostitueze în Capitală. Ei au fost arestați și riscă detenție pe viață. 

Potrivit poliției, victimele erau aduse în Chișinău din sate și cazate în apartamente închiriate, iar în fiecare săptămână adresele și numerele de telefoane erau schimbate. Fetele erau supravegheate de către o femeie care le găsea clienți prin intermediul rețelelor de socializare.

"Indicaţia liderului era ca clientul să achite pentru o oră 700 de lei, dar victima să ofere servicii sexuale nu mai puţin de două ore. O sută de lei îi revenea ei, iar 600 de lei transmitea intermediarei", a declarat ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir.

În total, au fost identificate unsprezece fete obligate să presteze relații sexuale. Tinerele au declarat că erau agresate fizic și verbal de către liderul grupării criminale.

"Mi-a lămurit care este situația, ce o să fie. Mi-au spus unele lucruri, după care au fost altele. I-am spus că sunt minoră, i-am arătat buletinul", a mărturisit o tânără.

Doi proxeneți au fost reținuți în Capitală, iar unul în orașul Călărași.

"Doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Botanica au fost infiltraţi în calitate de clienţi. Atunci când a fost dată întâlnirea cu aceste minore, cu ele neapărat erau prezentă şi intermediara care din start a luat suma de 2.800 de lei, după care s-au deplasat la o saună", a spus ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir

Majoritatea victimelor erau crescute de bunici, iar pe parcursul a doi ani, niciun membru al familiei nu s-a interesat de soarta fetelor. Ele au fost plasate în centre specializate, unde li se acordă asistență psiholgică.

Iar bănuiţii sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru trafic de copii și riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu