Propune o persoană care ar putea să ocupe fotoliul de premier al Republicii Moldova

Se caută un prim-ministru. Publika TV vă invită să spuneţi cine credeţi că ar fi cea mai indicată persoană pentru a ocupa funcţia de premier al Republicii Moldova. Spuneţi-ne, de asemenea, de ce persoana aleasă de dumneavoastră ar merită să se afle în fruntea Cabinetului de miniştri şi ce calităţi trebuie să aibă un premier.

Ne puteţi spune părerea dumneavoastră la Zidul Publika TV, din centrul Chişinăului. De asemenea, ne puteţi scrie comentarii pe site-ul Publika.md, la această ştire, în care să indicaţi candidatura propusă de dumneavoastră.

Publika.md menţionează că Guvernul Filat 2 a fost demis marţi printr-o moţiune de cenzură, iniţiată de Partidul Comuniştilor. 54 de deputaţi au susţinut moţiunea, iar Cabinetul de miniştri a fost demis.

Potrivit Constituţiei, şeful statului urmează să desemneze un nou prim-ministru, iar el va prezenta Parlamentului, într-un interval de 15 zile, propunerile pentru noul Cabinet. Dacă acesta va fi acceptat de deputaţi, noii miniştri vor putea depune jurământul. Dacă Parlamentul nu acceptă noul Cabinet, după două tentative, preşedintele ţării este în drept să dizolve Legislativul, iar Moldova ajunge în pragul alegerilor anticipate. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu