Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol vor primi compensații din partea statului

Embed:

Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol vor primi compensații în valoare totală de 16 milioane de lei pentru pierderile suportate în anii 2017-2018. Documentul a fost aprobat, ieri, de executiv.

Banii vor fi alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului, iar fiecare fermier va primi, în medie, 1.230 de lei per hectar. Agricultorii din raionul Dubăsari nu au avut acces la terenurile care se află după traseul Tiraspol-Râbniţa din anul 2014, iar în urma negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol accesul la loturile de pământ a fost restabilit pentru un termen de 20 de ani.

Executivul a mai anunţat ieri că Statele Unite vor oferi ţării noastre asistență tehnică în valoare de 3,5 milioane de dolari. Banii vor fi folosiți pentru realizarea proiectelor în domeniul protecţiei copiilor şi pentru dezvoltarea presei.

Beneficiari ai proiectelor vor fi Ministerul Sănătăţii şi Muncii şi reprezentanţi ai instituţiilor media, în special cei implicaţi în producţia de film şi televiziune.

Tot ieri, Guvernul a aprobat şi un plan de acţiuni cu peste 40 de măsuri de combatere a corupţiei în rândul poliţiştilor. Oamenii legii vor fi verificaţi inopinat şi vor fi sancţionaţi în caz de comitere a unor nereguli.

Totodată, sistemele informaţionale vor fi securizate şi va fi examinată posibilitatea de a presta serviciile MAI prin intermediul ghișeelor unice și online.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu