Proprietarii maşinilor de lux nu au de ce să-şi facă griji! TOPUL mașinilor preferate de hoți

Embed:

Maşinile de producţie rusească sunt în topul preferinţelor hoţilor de automobile din Moldova. Anul trecut, în ţara noastră au fost furate 16 autoturisme de marca VAZ. Hoţii se feresc însă de maşinile scumpe cu sisteme anti-furt moderne. 

Proprietarii mașinilor de lux nu au de ce să-și facă griji. Spre deosebire de țările vecine, în Moldova sunt furate automobile mai ieftine. Dar și numărul infracțiunilor de acest gen e în scădere.

Anul trecut, au fost furate 16 autoturisme VAZ, şase de marca Volkswagen şi tot atâtea Mercedes-uri. Dintre autovehiculele mai scumpe, anul trecut au fost furate câte două maşini BMW, Land Rover, Lexus şi Audi. 

Potrivit poliţiştilor, cel mai des, pe mâinile hoţilor ajung maşinile vechi, parcate la repezeală, lăsate fără supraveghere şi care nu au sisteme anti-furt.

"Parcați mașinile în locuri luminoare și păzite. Nu lăsați la vedere lucruri valoroase. Mai mult decât atât, poliția recomandă instalarea sistemelor de securitate", a spus ofiţerul de presă din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigare, Diana Sochircă. 

Recent, poliţiştii au reţinut un minor de 16 ani, care ar fi spart cel puţin opt maşini.

Săptămâna trecută, victima hoţilor a fost şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. Din maşina edilului a fost furată o servietă cu bani şi documente.

Iar anul trecut, într-o singură noapte, în sectorul Botanica al Capitalei au fost sparte 26 de autoturisme.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu