Proprietarii caselor scumpe vor plăti IMPOZITE PE LUX

Ministerul Finanţelor a alocat şase milioane de lei pentru evaluarea locuinţelor din ţară. Verificările vor fi efectuate şi ca urmare a introducerii din acest an a impozitului pe lux pentru cei care deţin case mai scumpe de un milion şi jumătate de lei.

"Special pentru serviciul Cadastral au fost alocată o sumă de şase milioane de lei pentru a finaliza evaluările care nu au fost duse până la bun sfârşit. Astfel, noi credem că ne va permite să mărim baza fiscală pentru, în primul rând, impozitul pe imobile care merge la autorităţile locale, dar şi pentru impozitul pe avere", a declarat ministrul Finanţelor, Octavian Armașu.

Potrivit Ministerului Finanţelor, în ţară sunt peste trei mii de moldoveni care au locuinţe de lux. După evaluarea cadastrală a bunurilor, numărul acestora ar putea creşte.

Impozitul pe lux vor trebui să-l plătească proprietarii locuinţelor care au o suprafaţă mai mare de 120 de metri pătraţi şi o valoare cadastrală ce depăşeşte un milion şi jumătate de lei.

Taxa va fi achitată şi de cei care deţin două sau mai multe locuinţe. Cota impozitului va fi de 0,8 la sută din valoarea bunului imobil. Statul speră că din aceste taxe să adune, în acest an, 50 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu