Propria victimizare în loc de explicaţii. Maia Sandu nu a putut argumenta DE CE a blocat proiectul de lege privind alocaţiile sociale pentru copii în 2015

Embed:

Liderul PAS Maia Sandu a încercat să se victimizeze în loc să dea explicaţii atunci când a fost întrebată de jurnalişti de ce a fost împotriva acordării şi majorării alocaţiilor sociale pentru copii, în 2015, pe când era ministru al Educaţiei.

De această părere sunt mai mulţi foşti colegi de Guvern ai Maiei Sandu.

Fostul ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxanda Glavan, a propus, în 2015, acordarea unui sprijin financiar din partea statului pentru mai mulţi copii aflaţi în dificultate, dar şi majorarea îndemnizaţiei unice oferită la naşterea copilului.

Proiectul de lege în acest sens a fost însă blocat de ministrul de atunci al Educaţiei, Maia Sandu. În loc să răspundă de ce a recurs la acest gest, liderul PAS a preferat să atace reprezentantele Partidului Democrat, în special pe Ruxanda Glavan, care a vorbit deschis despre situaţia de acum patru ani.

Prin urmare, Glavan, le solicită tuturor mamelor să-i ceară socoteală Maiei Sandu şi să o întrebe oriunde o întâlnesc de ce s-a opus ca părinții să primească mai mulți bani pentru copii.

"Dacă nu vrea să răspundă jurnaliștilor ori mie, să vă răspundă vouă, stimați părinți!", a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Cu o reacţie a venit şi ministrul degrevat al Educaţiei, Monica Babuc. Potrivit ei, cel mai regretabil este faptul că, prin decizia sa, Maia Sandu le-a luat mamelor şi copiilor dreptul de a primi îndemnizaţii mai mari încă de acum patru ani. 

Reamintim faptul că, potrivit unui document care a apărut în presă, fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, a blocat un proiect de lege care prevedea creşterea indemnizaţiei unice oferite la naşterea copilului de la 3100 de lei până la 5500 de lei şi acordarea unui sprijin financiar din partea statului pentru copiii adoptaţi, orfani, cei rămaşi temporar fără ocrotire părintească, dar şi pentru mamele neasigurate.

Ruxanda Glavan, care pe atunci era ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a declarat că Maia Sandu şi-a justificat decizia precum că părinţii, şi nu statul, trebuie să-şi întreţină copiii.

Mai mult, spunea Sandu, mamele ar trebui să muncească din greu pentru a-şi creşte odraslele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu