Propaganda rusă: Noile avioane rusești de vânătoare MiG-31K ar putea distruge în "2 minute" scutul antirachetă din România

Unul dintre principalele canale de propagandă ale Kremlinului, Sputnik, a publicat un articol al unui presupus analist militar, Aleksandr Hrolenko, care susține că noile avioane rusești de vânătoare MiG-31K, dotate cu rachete Kinjal, ar putea distruge în "două minute" scutul antirachetă din România, scrie Digi24.ro.

"La ce se așteptau «partenerii» atunci când au amplasat la Deveselu radarul american AN/SPY-1 (intergrat în sistemul Aegis Ashor) și sistemul de lansare Standard SM-3 Block IB, care poate fi utilizat pentru lansarea rachetelor Tomahawk? Probabil presupuneau că Moscova nu va observa apariția în România a versiunii modificate a crucișătorului de clasa Ticonderoga (fapt care contravine Tratatului privind rachetele cu rază medie de acțiune din 1987). Din păcate, în cazul unui eventual conflict militar de proporții în Europa, baza Pentagonului din România (aflată la 340 kilometri de frontiera cu Moldova) va deveni o țintă prioritară pentru un atac de răspuns sau preventiv al Rusiei", se arată în analiză.

În articol se mai menționează că noul MiG va putea ajunge rapid din Peninsula Crimeea în România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu