PROPAGANDA AR PUTEA REVENI: Socialiştii vor să anuleze Legea anti-propagandă

Embed:

Socialiştii merg în continuare pe ideea că Legea anti-propagandă trebuie anulată. Deşi refuză să zică când mai exact vor veni cu o iniţiativă legislativă în acest sens, cei din conducerea PSRM au declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că sunt împotriva acestei legi şi că documentul i-ar priva pe cetăţenii ţării noastre să se informeze din diferite surse.

Acum o săptămână, după Congresul politic al formaţiunii, PSRM a emis un comunicat în care au bifat mai multe obiective pentru 2020. Printre acestea, se număra şi anularea Legii anti-propagandă.

"Susținem abrogarea așa-numitei "Legi anti-propagandă", care poartă un caracter discriminatoriu și lovește, în primul rînd, în cetățenii țării noastre", se arată într-un comunicat emis în data de 14 ianuarie. Astăzi însă când au fost întrebaţi de jurnalişti când intenţionează să vină cu o iniţiativă în acest sens, socialiştii s-au făcut că plouă.

"Este aşa vreo lege, este Legea anti-propagandă? Unde este aşa ceva?", a spus deputatul PSRM, Adela Răileanu.

Totuşi, preşedintele PSRM Zinaida Greceanîi a venit cu un răspuns la acest subiect însă fără a preciza când mai concret ar urma să se întâmple asta.

"Toţi trebuie să aibă acces absolut liber. Duceţi-vă la Strasbourg, priviţi ce canale vreţi şi unde vreţi. Sau în România şi acest lucru este ok, nu înţeleg de ce cineva impune astfel de lucruri", a afirmat preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

Socialiştii fug şi de întrebarea privind conferirea unui statut special pentru limba rusă. Deşi, acest subiect la fel se regăsea printre priorităţile lor pentru acest an.

"Constituţia spune că toţi cetăţenii au drepturi egale şi ele trebuiesc respectate. Nu e o problemă în statului limbii ruse, ci în faptul că cei care au guvernat Republica Moldova nu au vrut să le ofere lor dreptul la educaţie, sănătate. Noi vrem să aibă toţi condiţii egale", a menţionat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea.

Amintim că, Legea privind securizarea spaţiului informaţional a fost votată de majoritatea parlamentară în 2017. Documentul a fost respins de două ori de către președintele Igor Dodon, iar pentru refuzul premeditat de a-și exercita atribuțiile prevăzute de lege, Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pe şeful statului, iar legea a fost promulgată de către preşedintele de atunci al Parlamentului, Andrian Candu. Potrivit acestei legi, posturile de radio și televiziunile din Republica Moldova nu au dreptul să difuzeze programe cu conținut informativ, analitic, militar și politic din statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Printre statele care intră sub incidenţa acestei legi se numără şi Federaţia Rusă.

loading...

Lasă un comentariu