Promo-LEX critică intenţia Guvernului de a reînfiinţa postul de poliţist de sector

Embed:

Asociaţia Promo-LEX critică intenţia Guvernului de a reînfiinţa postul de poliţist de sector. Potrivit experţilor, asta înseamnă irosirea banilor alocaţi în ultimii ani pentru reforma poliţiei şi anularea eforturilor depuse până acum în această direcţie.  

Potrivit Asociației, prin această iniţiativă, autorităţile îşi recunosc greşeala de impunere a moratoriului asupra angajării a aproximativ 2.700 de poliţişti, precum și necesitatea stringentă de suplinire, în special a numărului de ofițeri de sector.

Promo-LEX aminteşte că între 2016 şi 2019, în perioada implementării Strategiei de Dezvoltare a Poliției, numărul sectoarelor de poliție a fost redus de la 205 la 173. De asemenea, în ultimii patru ani, până la 15% din funcțiile IGP au rămas vacante. 

În contextul creşterii criminalităţii în ţară, şi în special a crimelor grave, prim-ministrul Ion Chicu i-a cerut ministrului de Interne,  Pavel Voicu, să fortifice statutul poliţistului de sector, care, în opinia lui Chicu, trebuie să cunoască fiecare detaliu despre cei aflaţi în raza sa de activitate.

loading...

Lasă un comentariu