PROMISIUNEA lui Şevciuk pentru transnistreni. Se va întâmpla începând cu 1 noiembrie

Pensiile vor fi achitate pe deplin din 1 noiembrie, iar salariile în sectorul bugetar la 90%. O decizie în acest sens a fost luată de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, prezentată în ajun seara într-un nou mesaj adresat locuitorilor din stânga Nistrului.

Potrivit Infotag, el a spus că graţie reţinerii cu 30% a salariilor şi pensiilor s-a menţinut cursul valutei naţionale, s-a evitat majorarea preţurilor şi colapsul economic al regiunii.

"Dacă am fi refuzat aceste, măsuri astăzi am fi împărtăşit soarta vecinilor noştri din Moldova şi Ucraina", consideră Şevciuk, care a explicat că majorarea pensiilor şi salariilor a fost posibilă graţie oportunităţii de a împrumuta suplimentar resurse.

Ca şi data trecută, acesta a acuzat de situaţia deplorabilă din economie Sovietul Suprem, care, în opinia lui, "a blocat din acţiunile sale eforturile preşedintelui şi Guvernului de a scoate ţara din criză".

"Deputaţii din majoritatea parlamentară sunt într-atât de mult axaţi pe promovarea intereselor oligarhilor, că au uitat de problemele cetăţeanului simplu", consideră Şevciuk.

Potrivit spuselor sale, în noul legislativ regional ar trebui aleşi specialişti competenţi. 

"Alesul poporului, în opinia mea, trebuie să se dedice activităţii de deputat, iar orice implicare în business este inadmisibilă. Aştept ca parlamentarii aleşi să-şi înceapă activitatea cu adoptarea proiectelor de legi anticriză. Indiferent de cât de greu nu ar fi altă cale nu avem", a spus liderul tiraspolean.

Citeşte şi: 


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu