Promisiunea lui Candu: Consumatorii vor beneficia de reducerea tarifului la gaz, indiferent de fluctuațiile cursului valutar

Embed:

Indiferent de fluctuațiile cursului valutar, consumatorii casnici vor beneficia de reducerea tarifului la gaz. Promisiunea a fost reiterată, aseară, de ministrul Economiei, Andrian Candu, la emisiunea Fabrika

Adrian Candu spune că va discuta cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică pentru ca reducerea preţului să fie resimțită și de către cetăţenii de rând.

"Eu nu consider că este corect ca întreaga pierdere la nivel de curs valutar să fie o povară pe consumator. Este o discuție semiprofesională cu ANRE. Trebuie găsite toate argumentele necesare, și din punct de vedere fiscal și contabil ca să-i convingem. Ca să găsească formula potrivită să se regăsească această reducere în factura oamenilor", a declarat Andrian Candu.

Iar la începutul anului viitor, vor începe negocierile pentru semnarea unui nou contract de achiziție a gazelor.

"Am vorbit în premisă despre negocierea unui nou contract și nu-l vom lăsa pe noiembrie, decembrie, anul viitor. Începem imediat după Anul Nou, după sărbători, să discutăm despre un nou contract pentru o perioadă de 3-5 ani", a menţionat ministrul Econimiei.

Analiștii media califică semnarea semnarea acordului dintre Gazprom şi Moldovagaz ca pe o confirmare că Moldova poate avea relații bune atât cu Estul, cât și cu Vestul.

"Tot ce noi am auzit acum mai arată ceva. Arată că poți să ai un vector european și să faci în continuare cele potrivite și normale și cu Estul. Acum s-a dovedit cât de artificală este poveste ceea că dacă te uiți către UE, trebuie să rupi orice relație cu estul. Iată că estul nu a rupt relația cu Moldova, dimpotrivă", Cristian tabără, analist media.

În contextul micșorării tarifului pentru gaze, Andrian Candu a menționat că, pe viitor, ar putea fi ieftinită şi energia electrică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »