Project Abacus de la Google ar putea fi cel mai inteligent sistem de autentificare

Project Abacus a fost prezentat pentru prima oară la Google I/O anul trecut.

Acesta ar elimina necesitatea de a introduce o parolă sau de a folosi senzorul de amprente pentru a accesa aplicațiile dintr-un dispozitiv. Totul ar fi posibil prin observarea anumitor obiceiuri atunci când vine vorba de utilizarea dispozitivului, scrie playtech.ro.

Astfel, Project Abacus ar analiza modul în care o persoană tastează, modul în care glisează cu degetul pe ecran și aplicațiile utilizate, folosindu-se, în același timp, de sisteme de detectare a vocii și de recunoaștere a feței pentru a afla dacă cel care folosește un telefon este, într-adevăr, posesorul acestuia. Desigur, asemenea lucruri arată mult mai bine pe hârtie, iar implementarea lor într-un telefon ar putea fi mult mai dificilă.

Totuși, Google susține că ar fi imposibil pentru un infractor să îndeplinească toate condițiile necesare pentru a accesa aplicațiile. Acestea din urmă ar necesita un ”scor de încredere”, iar cu cât o aplicație ar fi mai importantă, cu cât scorul necesar pentru accesarea ei ar fi mai mare.

Astfel, unele elemente de software extrem de importante, precum cele de banking, ar putea să nu recunoască nici adevăratul posesor uneori. În asemenea situații, ultima soluție ar fi scanarea amprentei sau introducerea unei parole. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu