Project 7: Cel mai puternic şi rapid Jaguar de serie (VIDEO)

Project 7 este o serie limitată de 250 unităţi, care îşi face apariţia cu ocazia ediţiei 2014 a celebrului Goodwood Festival of Speed. Este o versiune derivată din F-TYPE, primul Jaguar de performanţă realizat de noua echipă specializată în vehicule speciale (Special Vehicle Operations), de la Jaguar şi Land Rover, scrie 24auto.ro.

Arhitectura este de roadster, foarte apropiată de cea a conceptului prezentat anul trecut, la Goodwood. Singura diferenţă notabilă constă în apariţia celui de-al doilea loc în habitaclul deschis.

Cifra şapte din denumirea modelului reaminteşte numărul de victorii reprurtate de Jaguar în cursa de 24 de ore de la Le Mans, de-al lungul timpului. De altfel, Project 7 are caroseria apropiată de cea a celebrului Jaguar D-TYPE, învingător de trei ori la Le Mans, în urmă cu şase decenii.

Jaguar F-Type Project 7 este dotat cu un motor V8 de 5.0 litri supraalimentat, care furnizează 567 CP şi 680 Nm. În combinaţie cu greutatea de doar 1.585 kg, este capabil să accelereze 0-100 km/ora în 3,9 secunde şi să atingă 300 km/oră viteză maximă (limitată electronic). Graţie acestor cifre, Project 7 este cel mai puternic şi rapid Jaguar de serie din toate timpurile.

Maşina dispune de tracţiune pe puntea spate, prin intermediul unei cutii de viteze Quickshift în opt trepte, şi de frâne Carbon Ceramic Matrix (CCM). F-Type Project şapte are omologare pentru circulaţia pe drumurile publice şi, la nevoie, habitaclul poate fi închis cu un pavilion detaşabil.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu