Proiectul "Zece pentru Moldova", lansat de Publika TV, se bucură de susţinerea mai multor personalităţi din ţară

Embed:

În Moldova există oameni de valoare al căror exemplu este edificator pentru cetăţeni, doar că aceştia nu sunt cunoscuţi de societate. Afirmaţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Vox Publika de duminică seară. Invitaţii emisiunii salută iniţiativa Publika TV şi spun că datorită acestei campanii, modele din ţara noastră vor fi cunoscute. 

Unii invitaţi la emisiune spun că în Moldova e o problemă să găseşti modele demne de urmat, deoarece, oamenii de valoare nu sunt apreciaţi la justa valoare.

"Există o abordare în media, care face elite din oamnei care nu neapărat sunt reprezentativi din domeniul dat. Atunci ne pomenim că avem un fel de elită pentru vitrină. Şi avem oameni în fiecare domeniu care realmente fac ceva", a afirmat scriitorul Emilian Galaicu Păun.

Unii spun chiar că în ţara noastră nu există modele. Istoricul Sergiu Musteaţă: "Republica Moldova ca stat tânăr este într-o fază iniţială de formare a elitelor sale, deoarece având o moştenire sovietică este dificil să te desprinzi şi să creeezi o nouă elită democratică".

Există voci care afirmă că în Moldova există modele, iar datorită lor s-a produs schimbarea.

"Elitele ne-au ajutat să scăpăm de comunism, elitele ne-au ajutat să se producă acea schimbare în 2009. Elitele vor schimba şi astăzi situaţia Republicii Moldova", consideră directorul artistic al Teatrului Naţional "Satiricus", Sandu Grecu.

Invitaţii emisiunii salută iniţiativa postului nostru de televiziune şi spun că anul acesta competiţia va fi mult mai mare. Sociologul Andrei Dumbrăveanu: "Noi ar trebui să înţelegem că Publika face un exerciţiu de activism social. Aceste decizii ale publicului reflectă gradul lui de informare".

În acelaşi timp, primarul satului Budeşti, Nina Costiuc, spune că: "Bătălia din acest an o văd mai crâncenă decât anul trecut şi mai reuşită ca anul trecut. Ca toţi cei nominalizaţi să aibă curajul să vine, fiindcă anul trecut unii nu au avut curajul să vină".

Potrivit televotingului, 47 la sută din telespectatori afirmă că în Moldova există modele demne de urmat. 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu