Proiectul Prima Casă, iniţiat de Guvernul Filip, va continua. Ministrul Finanţelor a recunoscut că aduce beneficii moldovenilor

Embed:

Programul guvernamental "Prima Casă" este unul care aduce beneficii cetăţenilor ţării, a recunoscut ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţa, care a declarat că proiectul iniţiat de fosta guvernare va continua.

La un an şi jumătate de la lansarea programului, peste 2.700 de moldoveni au beneficiat de credite imobiliare mai accesibile şi s-au mutat în casă nouă.

"Noi continuăm să onorăm angajamentele statului pentru acest program şi vom continua atât timp cât aceasta este în beneficiul cetăţenilor. Eu aş vrea pe viitor, nu am avut timp până acum, să mă întâlnesc cu beneficiarii acestui proiect şi să înţeleg care sunt acţiunile care trebuie îndeplinite în privinţa acestui proiect", a menţionat Natalia Gavriliţa.

Programul "Prima Casă" a fost lansat în luna martie 2018, la iniţiativa fostului premier Pavel Filip. Proiectul se adresează moldovenilor de până la 45 de ani, care îşi pot cumpăra o locuinţă cu o dobândă mai mică decât creditele ipotecare obişnuite.

Prima rată este de doar 10 la sută. Ulterior, programul Prima Casă a fost extins, iar statul oferă subvenţii bugetarilor, familiilor cu mulţi copii şi moldovenilor angajaţi în mediul privat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu