Proiectul "O nouă viață" a ajuns şi la Spitalul raional din Edineţ. Mămicile, plăcut surprinse de darurile primite

Embed:

Proiectul "O nouă viață", lansat de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", a ajuns şi la Spitalul raional din Edineţ. Femeile care au devenit proaspete mămici, au primit în dar câte o cutie ce conţine toate cele necesare pentru un nou-născut: o saltea, aşternuturi, hăinuţe, scutece şi alte obiecte pentru îngrijire.

De la începutul anului, în maternitatea din Edineţ s-au născut 400 de copii. 

"Noi am venit aici cu un cadou care îl facem pentru toate mămicile din Edineţ. Este un proiect al nostru care se numeşte "O nouă viaţă" şi aici avem prima jucărie a lui Bogdan", a spus preşedintele Fundaţiei Edelweiss, Lara Moraru. 

Tinerele mămici au rămas plăcut surpinse de darurile primite.

"Constituie un imbold pentru femeie să vadă dacă vrea sau nu mai vrea să nască, fiind că nu iese din maternitate singură numai cu soţul şi copilul, dar ea vede că este înconjurată de oameni cu suflet mare", a spus şeful secţiei, Iurie Artemi. 

Pe parcursul a trei luni, doar în raionul Edineţ au fost distribuite aproximativ 300 de cutii pentru nou-născuţi, în medie, câte şase pe zi.

"Vreau să mulţumesc fondului lui Vlad Plahotniuc pentru acele cadouri care astăzi le primesc nou-născuţii. Şi autoritatea publică locală contribuie, dar ceea ce face fundaţia respectivă este extraordinar", a spus preşedintele raionului Edineţ, Iurie Caras. 

"Suntem deja în patru maternităţi, nu mai suntem într-o maternitate, astăzi am venit la Edineţ, am distribuit cutiile aici pentru mamele cu bebeluşi. Suntem foarte bucuroşi, este un proiect al nostru favorit practic, de ce zic asta, pentru că sunt bebeluşi micuţi, e dragoste, e afecţiune", a declarat preşedintele Fundaţiei Edelweiss, Lara Munteanu. 

Proiectul "O nouă viață" a fost lansat de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" în iulie 2016 la Maternitatea Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, iar din aprilie a fost extins în maternităţile din Nisporeni, Edineț și Cahul.

Până acum au fost distribuite peste şapte mii de cutii pentru nou-născuţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »