Proiectul european trebuie să coboare în mase, susţin experţii

Embed:

În Republica Moldova există un handicap în privinţa procesului de integrare europeană. La Chişinău se cunoaşte mai mult despre acest proces, dar la sate se cunoaşte mai puţin. Declaraţii în acest sens au fost făcute de politologul Ion Tăbârţă, fiind invitat astăzi la Fabrika.

„Este nevoie ca acest proiect al Uniunii Europene să coboare în mase. Să se explice care este avantajul factorului european, faţă de gazul rusesc”, a declarat politologul.

La rândul său, constituţionalistul Vitalie Catană a opinat că guvernarea a fost preocupată cu măcinări interne, în timp ce opoziţia a stat doar cu propaganda. „Comuniştii sunt cei mai buni nu doar la capitolul propagandă, dar şi la manipulare”, a spus juristul.

Acesta a pledat ca guvernul să faciliteze accesul cetăţenilor la informaţie despre UE. "Din partea pro-europeană a cam lipsit informarea, din partea opusă însă vin manipulari şi minciuni", a spus Vitalie Catană.

În aceeaşi emisiune, istoricul Leonid Tabără s-a pronunţat pentru ca Bruxelles-ul să aloce mai mulţi bani Republicii Moldova. „Câte tractoare a dat UE? Uniunea Europeană trebuie să dea bani!” a enunţat istoricul.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu