Proiectul Drumuri bune a ajuns la Şoldăneşti. Peste 30 de șosele vor fi RENOVATE (FOTOREPORT)

Embed:

Proiectul "Drumuri bune" a ajuns la Şoldăneşti. Mai multe trasee din raion s-au transformat deja în şantiere. În total, urmează să fie renovate 30 de drumuri, cu o lungime totală de 52 de kilometri, iar lucrările vor costa 46 de milioane de lei. În satul Şestaci este reparat drumul principal, care trece prin toată localitatea. Reparaţiile costă două milioane de lei.

- Au fost vreo două zile când ne-am oprit din cauza ploii.

- Şi recuperaţi?

- Da, ne străduim să recuperăm să reuşim.

Oamenii din localitate spun că acest drum nu a mai fost reparat de zeci de ani.

"Foarte rău era, bortă în bortă. Acum e bine. Desigur că sunt mulţumit şi nu doar eu, cred că toţi sunt mulţumiţi atunci când se fac ceva schimbări pentru cetăţeni."

"Era rău, mergeau maşini de mare tonaj şi îl stricau, dar iată că acum, mulţumim, îl repară."

Iar în satul Salcia este reparat un drum de ţară. Tronsonul, de peste doi kilometri, este acoperit acum cu pietriş.

"Parcă drumul ne iese bine, facem cum trebuie, punem pietrişul, lucrul decurge bine."

Oamenii spun că, până acum, din cauza ploilor, drumul era impracticabil.

"Ne bucurăm foarte mult că au ajuns şi la noi să facă drumurile.Trebuia să, chiar dacă venea vreo maşină, trebuia să căutăm vreun tractor, ca să o scoată până la marginea satului, dar acum ne bucurăm foarte mult. Parcă am reînviem şi noi un pic la viaţă, eram un sat uitat, dar aşa ne bucurăm."

"Foarte greu era, la lucru mă duceam în cizme de cauciuc, altfel nu puteai să ieşi, era tare mult noroi."

Reprezentanţii Administraţiei de Stat a Drumurilor spun că, până la sfârşitul lunii octombrie, toate lucrările planificate în raionul Şoldăneşti vor fi terminate.

"Acum lucrăm la patru obiecte - Şestaciul, Şipca, Salcia şi Găuzeniul", a spus Petru Dovneac, reprezentant al Administraţiei de Stat a Drumurilor.

În total, în cadrul Programului "Drumuri bune pentru Moldova" lansat de Guvern la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitaţi peste 1200 de kilometri de drumuri locale. Valoarea investițiilor se ridică la 1,6 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu