Proiectul Drumuri bune a ajuns la Ocniţa. Vor fi reparate 47 de tronsoane (FOTOREPORT)

Infrastructura rutiera din Ocniţa este în proces de modernizare. 47 de tronsoane de drum din raion se planifică să fie reparaţi în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova". Valoare proiectului se ridică la 27 de milioane de lei. Opt drumuri sunt deja gata, iar în cinci sate lucrările sunt în toi. În Hădărăuţi au fost reabilitate trei porţiuni şi s-au cheltuit 1,4 milioane de lei. Pe două din ele a fost pus pietriş, iar pe o bucată de drum muncitorii toarnă asfalt.

"Banda e dreaptă, e curată, e aşa fiindcă ne străduim şi noi să facem un drum bun."

"În cadrul proiectului, mai avem 8250 de metri pătraţi de drum, variantă albă, deja este terminat. În total, undeva în jur de trei kilometri de drum", a declarat Iurie Lopu, primarul satului Hădărăuţi, raionul Ocniţa.

Sătenii sunt mulţumiţi că programul "Drumuri bune pentru Moldova" a ajuns şi în localitatea lor.

"Aici este drumul spre cimitir, spre biserică, sunt magazinele. Este bine că îl repară."

"Era într-o stare deplorabilă, dar acum este foarte bine, suntem foarte mulţumiţi."

Iar în satul Sauca a fost reparat un drum cu o lungime de 1,6 kilometri. Valoarea investiţiilor este de 1,3 milioane de lei.

"Nu era drum, nu era posibil de mers pe el. Era asfalt de câteva zeci de ani în urmă, urma de la asfalt era."

"Foarte bine, pentru sat este un lucru foarte bun."

"Foarte tare ne bucurăm că avem şi noi un drum bun."

"O primărie, cu puterile noastre,noi aşa un drum nu îl făceam nici în 20 de ani", a spus Jidari Iraida, primarul satului Sauca, raionul Ocniţa.

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor, toate tronsoanele din raion vor fi gata la începutul lunii octombrie.

"Au fost terminate opt obiecte, care costă cam două milioane de lei. Acum sunt în lucru cinci obiecte, care vor fi terminate în curând", a menționat Valeriu Lazăr, angajat al Admnistraţiei de Stat a Drumurilor Ocniţa.

În cadrul Programului "Drumuri bune pentru Moldova", lansat la inițiativa președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitați 1.275 de kilometri de drumuri locale din 1200 de localităţi. Valoarea investițiilor ajunge la 1,6 miliarde de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu