Proiectul Drumuri bune a ajuns la Abaclia. Localnicii sunt fericiți pentru că se poate merge cu bicicleta prin sat

Embed:

Locuitorii din Abaclia, raionul Basarabeasca, au scăpat de noroi şi băltoace. În sat a fost finalizată reparaţia unui drum de trei kilometri, care până acum arăta mai mult ca o mlaștină. Pentru prima dată în 40 de ani, prin localitate se poate merge şi cu bicicleta, mai ales că Abaclia este un sat al bicicliştilor.

Din cauza stării deplorabile în care era, strada Ion Secrieru era ocolită chiar şi de pietoni.

"Dacă ploua trebuia cu elicopterul de mers, nici cu T150 nu se putea de mers pe acest drum. Astăzi se poate de mers." 

Localnicii spun că anterior nici ambulanţele nu riscau să vină peaici. Primii care au mers pe drumul nou-nouţ au fost tinerii sportivi.

"Salvarea nu putea să ajungă hăt departe. Îi aduceau cu ce puteau pe bolnavi până unde era salvarea şi apoi mai departe îi transportau până la spital."

"Caruţa cu cai până la burtă la cal era, aşa de straşnic era. Copii îi duceau în braţă. Pentru satul Abaclia acest drum este un punct strategic. Mulţumită guvernării de astăzi sa ajuns la aceea că facem drumul."

Artera a fost reparată în cadrul programului guvernamental "Drumuri bune pentru Moldova". Lucrările au costat circa un milion şi jumătate de lei.

"Partidul democrat are un program foarte concret în primul rând ceea ce ţine de crearea condiţiilor pentru cetăţenii raionului, asta sunt drumuri bune, locuri de muncă. Toate întrebările care apar zi de zi, noi suntem în dialog şi soluţionăm problemele pentru locuitorii raionului Basarabeasca, prin fapte concrete", a declarat Valeriu  Dragnev, preşedinte Organizaţia teritorială a PDM

În cadrul Programului "Drumuri bune pentru Moldova", lansat la iniţiativa preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, până la finele anului vor fi reparate 1275 de kilometri de de artere locale în 1200 de localităţi din ţară. Volumul investiţiilor se ridică la un miliard şi jumătate de lei. Anul viitor va fi dat start programului "Drumuri bune - 2" în cadrul căruia vor fi reabilitate 2600 de kilometri de şosele.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu