Proiectul Cu grijă pentru sănătate: Peste 120 de vârstnici din Căușeni au fost examinaţi de medici

Embed:

Au lăsat pentru câteva ore treburile casnice şi au venit la Centrul de Sănătatea pentru a beneficia de constultaţii gratuite.

Peste 120 de vârstnici din satul Chircăieşti, raionul Căuşeni au fost examinaţi de medici veniţi de la Chişinău.

"Cu vârful degetului atingeţi nasul."

În satul Chircăieşti locuiesc în jur de 800 de pensionari. O bună parte din cei cu probleme de sănătate sunt nevoiţi să parcurgă aproape 15 de km până la Spitalul din Căuşeni.

"Noi nu ne putem duce. Ba transport nu merge, acolo iară trebuie să te programez, să aştepţi o săptămână. Da aici ai venit, ai trecut. Şi e mai uşor".

Bucuroşi că nu sunt uitaţi de autorităţi, oamenii speră că tratamentul prescris de medici le va întări sănătatea.

"Cu inima tare bolesc. Mă înăduş de tot. Să ne ducem să vedem, să ne deie lecuire. Ca să mai trăim".

"Poate ceva s-a schimba, ceva nişte leacuri altele, mai bune ni s-a da".

"Văd da nu înţeleg. Acela este E. N, seamănă cu litera N".

"Ne străduim să facem un lucru cu folos. Să le prescriem îndreptări, cu tratament, cu tot ce este nevoie pentru pacient", a spus medicul oftalmolog, Tatiana Ceban.

Autorităţile locale salută proiectul iniţiat de Partidul Democrat din Moldova, prin intermediul căruia, în doar câteva luni, au fost examinaţi gratuit peste 2400 de pensionari.

"Bunici, buneii noştri sunt foarte bucuroşi de acest gest din partea Partidului Democrat, îndeosebi din partea domnului Vlad Plahotniuc. Şi cu toată stima, dacă îmi permiteţi, o diplomă din partea noastră", a spus primarul oraşului Căuşeni, Grigore Repeșciuc.

"Sper că acest proiect vor evidenţia problemele cetăţenilor şi vor fi redirecţionaţi la specialişti cu diagnoza care se va depista'', a spus președintele oraşului Căuşeni, Nicolae Gorban.

Proiectul "Cu Grijă pentru sănătate" a fost lansat în luna mai, în raionul Hânceşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu