Proiectul Chişinău Arena, înregistrat în Parlament. Sala polivalentă va fi construită la Stăuceni

Embed:

Proiectul de lege privind construirea complexului Chişinău Arena a fost înregistrat astăzi în Parlament de către un grup de deputați. Proiectul de lege prevede trecerea unui teren de aproape 70 de hectare, din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, în categoria de terenuri destinate construcțiilor. 

”De la independență până acum sălile de concerte, stadioanele și sălile de sport au fost distruse și reprofilate. În premieră, după 26 de ani, putem construi o arenă polivalentă pentru Moldova.  Acest proiect, care sper că va fi susținut de toți colegii din Parlament, este primul pas pentru ca această arenă să devină realitate”, a spus președintele Parlamentului Andrian Candu, unul din autorii proiectului de lege.

Arenă polivalentă va permite țării să găzduiască competiții internaționale, concerte și manifestații culturale de anvergură.

Complexul sportiv ultramodern va oferi spațiu de antrenament conform standardelor internaționale, inclusiv pentru sportivii de performanță, și va crea un spațiu de valorificare a potențialului tinerilor, oferind noi oportunități și reprezentând un instrument de realizare a drepturilor tinerilor acasă, în Moldova.

Chișinău Arena urmează să fie construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de până la 5.000 de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri.

Termenul propus pentru realizarea proiectului este de un an.  

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu