Proiectul care promite acces la internet pentru TOŢI oamenii din lume

Embed:

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat planurile pentru un proiect de amploare, în care sunt implicate mai mult firme din tehnologie şi care are scopul de a creşte penetrarea internetului la nivel mondial şi aducerea online a câtor mai multe persoane. Iniţiativa internet.org a fost deschisă începând de marți seară, informează Realitatea.net.

FACEBOOK - Deşi momentan este la nivelul de discuţie teoretică, iniţiativa are avantajul de a avea ca parteneri nume mari din tehnologie. Facebook, Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm şi Samsung sunt fondatorii. Ei vor să extindă acoperirea internetului, care astăzi este folosit de 2,7 miliarde de oameni. Potrivit primelor informaţii oferite de fondatorii proiectului Internet.org, Zuckerberg şi partenerii săi vor să aducă pe internet 5 miliarde de persoane de pe planetă.

"Tot ce a făcut Facebook a fost să dea oamenilor puterea de a se conecta. Sunt însă multe bariere în ţările în curs de dezvoltare, care ţin de conectarea oamenilor şi de intrarea acestora în economia online. Internet.org este un parteneriat global care va încerca să treacă peste aceste piedici, oferind acces la internet chiar şi celor care nu-şi permit acest lucru", a declarat Mark Zuckerberg.

Două treimi din populaţia planetei nu este conectată, iar acest lucru înseamnă că aceşti oameni nu fac parte din economia modernă pe care o promovează reţele ca Facebook. Oricât de bună ar fi iniţiativa, scopul ei comercial este evident şi ţinteşte la câştigarea a noi clienţi, care să extindă piaţa internetului la nivel global.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu