Proiectele sociale ale fostului lider democrat Vlad Plahotniuc vor prinde din nou viaţă

Embed:

Proiectele sociale ale fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, anulate în vară de Guvernul ACUM-PSRM, vor prinde din nou viaţă. Este vorba despre programul "Drumuri Bune", dar şi campania "Un doctor pentru tine". Despre asta a anunţat astăzi şeful statului, Igor Dodon, după briefingul săptămânal de Reşedinţa de Stat. Dodon a mai declarat că a avut deja discuţii în acest sens cu întreg Cabinetul de miniştri condus de Ion Chicu. 

27 februarie, 2018. Fostul lider al democraţilor Vlad Plahotniuc anunţa despre programul prin intermediul căruia urmau să fie reparaţi peste 1600 de km de drum, în toată ţara.

"Subiectul principal pe care vreau să vi-l comunic astăzi se referă la un program, pe care-l lansăm în premieră în Republica Moldova. Este vorba despre un program naţional pe care-l numim "Drumuri Bune pentru Moldova", anunţase fostul lider al PDM. 

Odată cu investirea în funcţie a guvernului condus de Maia Sandu, toate proiectele sociale ale fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, au fost practic stopate. În data de 1 august 2019, ministrul de atunci al Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan anunţa că Programul Drumuri bune va lua sfârşit. Asta deşi, la început de mandat, acesta a lăudat proiectul.

"Vom a încheia acest program anul acesta. Însă, începând cu anul viitor, se schimbă radical. Va fi creat Fondul Rutier, probabil în afara bugetului de stat", a precizat Vadim Brînzan, ministru al Economiei şi Infrastructurii.

Iar asta se întâmpla astăzi, după şedinţa de lucru, pe care şeful statului, Igor Dodon, a avut-o cu premierul Ion Chicu, dar şi cu preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi. Programul fostului lider democrat Vlad Plahotniuc va fi continuat.

"Guvernul a hotărât să aloce încă un miliard de lei suplimentar pentru așa-numitul program "Drumuri bune". Ceea ce ține de fondul rutier și drumuri bune, Guvernul ne-a informat că lucrările ar putea să înceapă în aprilie, luna mai", a declarat Dodon.

Aceeași situație și în cazul programului "Un doctor pentru tine", lansat de democrați și anulat de guvernarea ACUM-PSRM.  Ministrul de atunci al Sănătăţii, Ala Nemerenco, a scris, pe o reţea de socializare, că proiectul ar fi unul electoral și că trebuie oprit. A doua zi şi premierul Maia Sandu a fost prinsă de jurnalişti şi întrebată de ce a închis proiectul.

Igor Dodon are însă altă opinie şi a anunţat că proiectul "Un doctor pentru tine" va fi reluată începând cu luna februarie.

"Am pus sarcina să reluăm programul, care a fost unul destul de bun, e vorba de programul "Un doctor pentru tine". Echipe mobile de medici calificați vor merge în localitățile din ţară și gratis vor face screeningul pulmonar și mamar. În afară de aceasta, vor face tratamentul și consultarea gratuită stomatologică la copii", a precizat şeful statului.

În cadrul campaniei "Un doctor pentru tine", lansată la iniţiativa Partidului Democrat, peste 80 de mii de oameni au fost consultaţi de medici specialişti, care se deplasau cu echipele mobile în localităţile lor, absolut gratuit.

loading...

Lasă un comentariu