Proiectele finanţate de către JICA în Republica Moldova au fost discutate la Chişinău

Proiectele în derulare, precum şi cele planificate a Agenţiei japoneze pentru cooperare internaţională (JICA) cu Republica Moldova au fost discutate la întrevederea secretarului de stat Tatiana Molcean cu directorul adjunct al Agenţiei, Yoko Takebayashi.

Discutând despre priorităţile de cooperare dintre Republica Moldova şi Japonia, oficialii au evocat relaţiile bilaterale excelente. În acest sens, Tatiana Molcean şi-a exprimat convingerea că dinamica pozitivă a relaţiilor dintre cele două ţări şi potenţialul acestora pe diferite dimensiuni constituie o bază solidă pentru diversificarea lor în continuare.

Oficialul moldovean a adus mulţumiri interlocutorului pentru contribuţia valoroasă a Japoniei în dezvoltarea diverselor sectoare ale Republicii Moldova, prin realizarea proiectelor de asistenţă tehnică, vizite şi schimb de experienţă în numeroase domenii, finanțate de JICA.  

La rândul său,Yoko Takebayashi a menționat buna implementare în Republica Moldova a mai multor proiecte de asistență finanțate de JICA, în special în domenii precum agricultura și sănătatea.

În perspectivă JICA planifică inițierea unor proiecte noi destinate instituțiilor din Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu