Proiecte sunt, bani nu-s! Răspunsul furnizorului de energie electrică la apelul primarilor din Hânceşti

Embed:

Mai mulţi primari din raionul Hânceşti, supăraţi pe Compania Gas Natural Fenosa, trag un semnal de alarmă. Aleşii spun că stâlpii din lemn pentru liniile de înaltă tensiune sunt putrezi, iar transformatoarele din localităţi - foarte vechi şi reprezintă un adevărat pericol.

Printre localităţile care se confruntă cu astfel de probleme este şi satul Cioara din raionul Hânceşti.

Autorităţile locale spun că au atenţionat de mai multe ori furnizorul de energie electrică asupra pericolului pentru localnici, dar fără niciun rezultat.

"De când a fost instalat transformatorul de înaltă tensiune în liceu, instituţia se confruntă nu chiar cu grave incidente, dar mai persistă. În apropierea transformatorului de înaltă tensiune se află terenul de joacă, treacătul elevilor. Există pericol de elctrocutare", a spus directorul adjunct al şcolii din satul Cioara, raionul Hânceşti, Ion Beicu. 

O solicitare similară a fost adresată către Gas Natural Fenosa şi de primarul localităţii Ivanovca.

În acest sat sunt aproape 400 de piloni din lemn, iar majoritatea sunt putrezi şi trebuie înlocuiţi.

"Cel mai periculos este cazul cela că trec copiii la şcoală tot pe drumul ăsta. Sunt legaţi stâlpi de copaci, de poartă. Stâlpii ăştia care la noi sunt puşi de prin anul 65, au deja 50 de ani. Până acum ele nu s-au schimbat", a spus primarul satului Ivanovca, Simion Cichirca. 

Potrivit furnizorului de energie electrică, anul acesta, au fost demarate mai multe proiecte de modernizare şi reabilitare a reţelelor electrice.

Din lipsă de bani, acestea au fost, însă, amânate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu