PROIECTE LOCALE DE SUCCES! Șapte din cele 39 incluse în Documentul Unic de Program pentru 2017 - 2020 au fost implementate

Șapte din cele 39 de proiecte incluse în Documentul Unic de Program pentru 2017 - 2020 au fost implementate. Printre ele se numără reconstrucția Conacului Manuc-Bey, crearea unei stații de epurare din orașul Telenești și înființarea unui centru sportiv în orașul Otaci.

În acest ani au fost inițiate, în total, 30 de proiecte. Cele mai multe dintre ele, 11 la număr, prevăd construcţia de sisteme de canalizare și apeduct. Alte opt proiecte sunt din domeniul afacerilor. De asemenea, în următorii trei ani, în șapte clădiri publice vor fi efectuate lucrări de eficientizare a energiei și vor fi reabilitate șapte drumuri locale şi regionale, cu o lungime totală de 74 de kilometri. Până acum, au fost reabilitate doar șapte kilometri. Autoritățile spun că de vină este birocrația.

"Am avut nevoie de actualizarea documentației, pentru că un element important în dezvoltarea regională și la solicitarea proiectelor a fost că documentația tehnică trebuie să fie actualizată în nu mai puțin de 24 de luni, să nu fie mai veche de 24 de luni, iar devizul de cheltuieli să fie actualizat în ultimele 12 luni de la inițierea implementării", a declarat Dorin Andros, secretar de stat, MADRM.

Ministrul de resort susţine că și-ar dori ca autorităţile locale să fie mai insistente.

"Nu ne ajunge insistență din partea administrațiilor publice locale, unu la mână, doi la mână, nu ne ajung surse financiare care sunt în Fondul Național de Dezvoltare Regională, de asta suntem în conlucrare cu partenerii de dezvoltare, pentru a obține mai multe resurse", a conchis Vasile Bîtca, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Costul total al celor 39 de proiecte depășește 186 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu