Proiecte de succes la Ialoveni. Investiţiile din ultimii ani au fost de milioane (VIDEO)

Embed:

În curând, la Ialoveni va fi inaugurat iluminatul stradal, în oraş au loc lucrări de amenajare a unor noi zone de agrement şi este în toi construcţia apeductului şi sistemului de canalizare. Iar recent, autorităţile locale au rezolvat problema lipsei de locuri în grădinițe.

După ce unele străzi au fost iluminate pe timp de noapte, oamenii se simt în siguranţă: 

"Noaptea ne vom putea plimba în liniște."

"Într-o zi am fost la un picnic la lac, și am rămas în urmă, mi-era frică când era prea târziu. Dar de când luminile s-au instalat, am văzut un oraș foarte diferit, foarte frumos."

Autorităţile au rezolvat şi altă problemă stringentă. În oraş au mai fost deschise două grădiniţe.

"Această grădină este prevăzută cu jucării, tot ce este necesar. Sunt costume pentru matinee. La toate aceste evenimente copiii sunt foarte bine îmbrăcați."

Una dintre priorităţile primarului degrevat al oraşului Ialoveni, Gheorghe Caracuian, este repartizarea terenurilor pentru construcţii tinerelor familii.

"Este vorba despre 700 de parcele pentru construirea de case particulare, precum și despre zece multi-etajate. În fiecare an ne-am propus să facem îmbunătățiri de 8-10 milioane de lei. Și mă bucur, pentru că rezultatele se văd", a spus primarul degrevat al oraşului Ialoveni, Gheorghe Caracuian. 

Schimbările sunt vizibile şi în satul Costeşti, raionul Ialoveni. Investiţiile în ultimii patru ani pentru modernizarea localităţii au atins cifra de 37 milioane de lei. Printre principalele proiecte se numără reparaţia drumurilor şi grădiniţelor:

"S-a reparat drumul, casa de cultură, există multe instituții care au fost schimbate doar în bine."

"Drumurile au fost reparate și situația generală din sat s-a schimbat semnificativ."

Primarul degrevat, Vasile Bortă, care candidează pentru un nou mandat, spune că nu se va opri aici. 

"După ce vom finaliza construcția de sisteme de canalizare, o atenție deosebită se va acorda reconstrucției sistemului de alimentare cu apă. Apoi începe repararea drumurilor în jurul satului și organizarea de iluminat stradal", a spus primarul degrevat al satului Costeşti, Ialoveni, Vasile Bortă. 

În satul Costeşti locuiesc peste 12.000 de oameni. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu