PROIECT REVOLUŢIONAR: Deputaţii riscă să-şi piardă jobul, dacă nu vor face ASTA

Embed:

Aleşii poporului vor rămâne fără mandate, dacă nu-şi vor declara averea sau vor prezenta informaţii false despre veniturile obţinute. Noua prevedere se regăseşte într-un proiect de modificare a legii privind statutul deputatului, elaborat de Ministerul Justiţiei

Documentul, care face parte din Pachetul de legi cu privire la integritate, mai prevede că deputaţii ar putea rămâne fără mandate şi în cazul în care Comisia Naţională de Integritate va constata că parlamentarul este implicat în conflict de interese. Ma întâi, deputaţii vor primi o notificare ca să înlăture neregulile. În cazul în care solicitarea va fi ignorată, se va recurge la procedura de ridicare a mandatului. 

"Persoanele care ocupă anumite funcţii şi trebuie să depună declaraţiile, după o notificare în care li se solicită să remedieze acele ascunderi, persoana este pusă în situaţia în care să fie demisă din funcţia pe care o ocupă. În cazul deputaţilor, ne referim la ridicarea mandatului", a precizat ministrul Jujstiţiei Vladimir Cebotari.  

Cererea privind ridicarea mandatului va fi depusă de CNI, iar decizia urmează să fie luată de Parlament, cu votul majorităţii deputaţilor.

În proiect este prevăzută şi modalitatea de confiscare a averilor nejustificate. O cerere în acest sens va fi depusă, tot de Comisia Naţională de Integritate la judecătoria de circumscripţie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu