PROIECT INEDIT! În centrul Chişinăului va fi construită o parcare subterană

Embed:

O nouă parcare subterană va apărea în Chișinău. Aceasta ar urma să fie construită pe strada Alexei Mateevici, în apropierea Universității de Stat.

Încântați de idee, șoferii spun că sunt gata să plătească taxe, doar să aibă unde lăsa mașinile.

Proiectul este desfășurat în cadrul unui parteneriat public-privat, iar Primăria Capitalei nu va cheltui nici un leu

Proiectul parcării a fost propus de o companie privată din țară. Schițele au fost deja avizate de către Direcția Arhitectură a Capitalei, dar urmează să fie aprobate și de Consiliul Municipal.

Conform proiectului, parcarea va ocupa subsolul acestei clădiri, dar și o parte din teritoriul adiacent. Aceasta va avea două nivele și peste o sută de locuri. Tot din banii antreprenorului, vor fi reparate scările de acces în parcul Valea Morilor și consolidat terenul.

"În condiții, o să fie obligatoriu menționat chestia că ceea ce se construiește oricum rămâne în proprietatea municipalității. Eu nici pe de parte nu mă îndoiesc că toate locurile o să fie ocupate. O parte din acestea o să fie date în chirie ca investitorul să-și recupereze careva cheltuieli. Dar cred că și primăria o să aibă niște locuri ale ei", a spus șeful Direcției Arhitectură Primăria Capitalei, Ion Carpov.

Șoferii salută ideea și spun că abia așteaptă noi locuri de parcare.

Alte 2.500 de locuri de parcare cu plată vor fi amenajate și în centrul istoric al capitalei, tot în baza unui parteneriat public-privat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu