Proiect de voluntariat al DSE: se vor instrui profesional noi detaşamente de salvatori (VIDEO)

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a organizat o ședință privind proiectul de implementare a voluntariatului în domeniul situațiilor excepționale. La eveniment au participat responsabilii pentru realizarea proiectului din cadrul autorităților publice locale, reprezentanții pompierilor voluntari din Austria, Congresul Autorităților locale din Moldova, dar și organizații nonguvernamentale.

Participanții au pus în discuție tematici privind scopul proiectului, dar și etapele de dezvoltare a voluntatiatului, rolul și locul acestuia în domeniul prevenirii și lichidării situațiilor excepționale în Republica Moldova. O parte a discuțiilor a fost dedicată managementului de dezvoltare a sistemului de voluntariat în domeniul de prevenire, dar și în lichidarea consecințelor situațiilor de urgență.

Totodată, în cadrul ședinței a fost menționată importanța elaborării programului de instruire a voluntarilor la nivel profesional pentru prevenirea riscurilor situațiilor excepționale în rândul populației, dar și pentru intervenția în astfel de situații. Potrivit reprezentanților ședinței, voluntariatul în domeniu ar putea servi forța primară de intervenție în localitățile îndepărtate de detașamentele și secțiile situații excepționale.

Conform IGSU, la moment, în Republica Moldova funcționează 11 posturi de pompieri și salvatori absolut voluntare care intervin în situații de risc pentru lichidarea situațiilor de urgență asigurînd securitatea cetățenilor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu