PROIECT DE LEGE. Agresiunea împotriva profesorilor ar putea fi pedepsită cu închisoarea

Violența asupra profesorilor din partea elevilor sau părinților ar putea pedepsită cu închisoarea. Prevederea se conţine într-un proiect de llege elaborat de comisia juridică, numiri și imunități. 

Potrivit proiectului, acțiunile de violență asupra cadrelor didactice vor fi calificate ca și acțiuni de huliganism și vor fi pedepsite cu amenzi de până la 68 000 sau cu închisoare de până la 5 ani.

Totodată, acostarea jignitoare în locuri publice a personalului didactic, va fi sancționată cu amenzi de până la 3 000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 60 de ore.

Urmează a fi completat și Codul Educației. Astfel, cadrele didactice vor fi obligate să comunice imediat despre orice caz suspect sau confirmat de abuz, violență fizică sau verbală asupra lor sau a colegilor din partea elevilor, studenților, părinților și altor persoane. Totodată, elevii și părinții vor fi obligați să manifeste respect față de cadrele didactice, să nu admită cazuri de violență, să comunice orice caz suspect sau confirmat de violență.

Proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

 

loading...

Lasă un comentariu