Proiect de eficienţă energetică, cu o finanţare de 150.000 de dolari. Beneficiarii trebuie să vină cu idei inovatoare în domeniu

Embed:
Peste 70 la sută din resursele energetice din ţara noastră sunt importate. Acest lucru îi determină pe autorităţi să caute soluţii pentru a încuraja proiecte noi în acest domeniu. Ieri, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială au anunţat lansarea unui nou program cu o finanţare de 150 de mii de dolari pentru 15 persoane, care vor veni cu idei inovatoare în domeniu.

Erik Parsons este din Australia, dar locuieşte de mai bine de 14 ani, în Moldova. Bărbatul spune că va aplica la programul privind eficienţa energetică cu o idee, care ar fi o premieră pentru piaţa din ţara noastră.

"Lucrăm asupra unui sistem solar pentru răcire. Am realizat câţiva ani aşa ceva şi ne gândim că va fi interesant", a menţionat Erik Parsons, locuitor al Capitalei.

În septembrie, cele mai bune cinci proiecte vor fi selectate şi ulterior premiate cu câte 10 mii de dolari. Proiectul va dura trei ani, timp în care vor fi selectate în total 15 start-upuri.

"Pe perioada de trei ani, din 2019 până în 2021, noi vom implementa trei proiecte pilot în sectoare importante în sectorul transporturilor, agricultură şi industrial şi vom finanţa 15 startup-uri a câte 10 mii de dolari fiecare", a precizat Nicolae Soloviov,  şef secţie implementarea proiectelor în cadrul AEE.

"Ne aşteptăm să avem rezultate pozitive inclusiv prin mobilizarea întreprinderilor mici şi mijlocii la sporirea eficienţei energetice în sectorul transporturilor inclusiv prin promovarea transportului electric", a declarat Nicolae Magdil, consultant superior, Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Persoanele desemnate câştigătoare în cadrul proiectului vor avea parte, până în 2021, şi de traininguri şi instruiri în domeniu.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu