Proiect de 9 MILIOANE DE EURO. Drumul de centură a municipiului Chișinău va intra, din nou, în reparaţie

Embed:

Drumul de centură a municipiului Chișinău va intra, din nou, în reparaţie. Ministerul Economiei a reuşit să semneze contractul pentru reabilitarea a 6,55 km de drum. De lucrări se vor ocupa două companii din Moldova care au câştigat licitaţia.

Costul proiectului finanţat de Banca Europeană de Investiţii este de aproximativ nouă milioane de euro. 

"Este drumul care stabileşte legătura cu partenerul nostru strategic, cu România. Este important pentru noi ca investiţiile şi banii care îi investim în construcţia drumului să rămână în economia naţională. Noi am luptat ca antreprenori din Moldova să participe la astfel de licitaţii", a menţionat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Drumul de centură al municipiului Chișinău se situează la aproximativ 10 kilometri vest de Capitală. Conform proiectului, urmează să fie reabilitate cele patru benzi de circulaţie existente şi să fie reconstruit sistemul rutier.

Totodată, vor fi demolate și reconstruite podețele şi îmbunătăţite sistemele de captare și evacuare a apelor de suprafață. Termenul proiectului este de doi ani. Contractul de reabilitare a fost semnat de către Ministerul Transporturilor încă în septembrie 2015, iar lucrările urmau să fie încheiate în ianuarie 2018.

Lucrările au fost stopate după ce în aprilie 2017, ministrul de atunci al Transporturilor, Iurie Chirinciuc a fost reţinut, fiind bănuit într-un dosar de corupție legat de reparaţia acestei porţiuni de drum.

Ulterior acesta a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu