Progresul procesului de reglementare a conflictului transnistrean a fost discutat de Andrian Candu cu Ambasadorul Michael Scanlan

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Michael Scanlan cu ocazia încheierii mandatului său de Șef al Misiunii OSCE în Moldova.

Discuțiile s-au referit la progresul realizat pe parcursul acestui an în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, fapt reflectat prin implementarea în 2018 a unui șir de acorduri prioritare.

Președintele Parlamentului a reconfirmat disponibilitatea autorităților de a promova în continuare dialogul direct dintre Chişinău şi Tiraspol, precum şi de a sprijini populaţia şi agenţii economici din regiunea transnistreană.

În răspuns, Șeful Misiunii a apreciat implicarea autorităților Republicii Moldova care a dus la implementarea acordurilor semnate în Noiembrie 2017 și Aprilie 2018.

Ambasadorul Scanlan și-a exprimat convingerea că progresul realizat va fi extins si în alte sfere ale procesului de reglementare, precum libertatea de circulație și aspecte de securitate.

"Moldova a transmis un semnal puternic comunității internaționale că conflictele prelungite pot fi soluționate prin implicare și negocieri directe dintre părți", a spus în încheiere Șeful Misiunii OSCE.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu