Programul Prima Casă. Câți moldoveni au solicitat garanția statului pentru a-şi cumpăra o locuință

Programul Prima Casă se bucură de un succes major în Republica Moldova. Tot mai multe familii din țara noastră au ales să-și procure o locuință prin intermediul acestui program. Numărul persoanelor care au beneficiat de aceste credite a ajuns la 716. Pe o pagină de socializare, premierul Pavel Filip a scris că în fiecare lună, în medie 100 de familii și-au procurat o locuință prin acest program.

"Am ajuns la 716 de beneficiari ai programului Prima Casă. Asta înseamnă că în fiecare lună, în medie 100 de familii și-au procurat o locuință și au ales să rămână în Republica Moldova. Tinerii noștri merită cele mai bune condiții pentru a-și crește copiii acasă și a-și construi un viitor aici, în țară", a scris premierul Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

PUBLIKA.MD amintește că Programul "Prima Casă", lansat de Guvern, este destinat persoanelor cu vârsta de până la 45 de ani, care sunt angajate oficial şi nu au alte credite ipotecare. Statul garantează 50 la sută din împrumut. Preţul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei.

De "Prima Casă 2" pot beneficia bugetarii, iar "Prima Casă 3" este destinată familiilor care au copii.

Programul guvernamental "Prima Casă” a fost lansat la 26 martie 2018, la inițiativa premierului Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu