Programul PRIMA CASĂ 2, aprobat de Guvern. Tot ce trebuie să ştie beneficiarii

Embed:

Proiectul privind implementarea programului de stat "Prima Casă 2", destinat bugetarilor, a fost aprobat de Cabinetul de miniştri.

"Oferim tinerilor care lucrează în sectorul public posibilitatea să-și poată cumpăra o locuință în condiții mult mai convenabile, prin compensarea a 50 la sută din costul acestei locuințe", a menţionat premierul Pavel Filip.

Guvernul a examinat astăzi documentul care prevede modul de acordare din bugetul de stat a compensațiilor pentru angajații din sectorul public

Potrivit proiectului, costul locuinței pentru care pot fi acordate compensaţii nu poate depăși 600.000 de lei. Creditul se va acorda pe o perioadă de maximum 25 de ani.

Statul va achita jumătate din împrumutul luat pentru procurarea apartamentului, iar beneficiarii vor trebui să plătească cealaltă jumătate şi dobânzile.

În prezent, este în vigoare programul Prima Casă, la care pot aplica cetăţeni cu vârsta de până la 45 de ani, angajați oficial și care nu au alte credite ipotecare. 

Citeşte şi: Creditele, tot mai accesibile. Una dintre băncile înscrise în proiectul Prima Casă a redus rata dobânzii la 6,9%

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu