Programul guvernamental Prima Casă 2, destinat bugetarilor, va putea fi implementat peste o lună

Embed:

Programul guvernamental "Prima Casă 2", destinat angajaţilor din sectorul public, va putea fi deja implementat peste o lună. Declarația a fost făcută de ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, în cadrul emisiunii Fabrika de aseară.

 

Potrivit demnitarului, una dintre condițiile proiectului este ca angajații la stat să nu aibă nicio abatere disciplinară. Iar pentru a combate abuzurile din partea unor conducători, doritorii de a cumpăra o locuință vor putea depune cererea şi online.

"Toți angajații din sectorul public vor prezenta cererea în mod electronic pe un portal care va fi făcut public. Cererile vor fi procesate după principiul primul venit, primul servit. În cazul acesta nu pot interveni șefii din diferite nivele, din diferite localități care să împiedice o persoană să ajungă să acceadă creditul", a declarat ministrul Finanțelor, Octavian Armaşu. 

Octavian Armașu a mai declarat că șmecheriile în cadrul acestui program nu vor trece.

"Dacă persoana a achitat creditul în avans, înseamnă că starea lui financiară s-a îmbunătățit considerabil. Probabil el nu mai are nevoie de acea subvenție și noi o dăm cuiva care are nevoie de ea. Dacă persoana contractează la bancă creditul Prima Casă nu pe 25 de ani, dar pe un termen mai scurt, noi oricum calculăm cuantumul lunar reieșind din 300 de luni, din 25 de ani", a spus Octavian Armaşu. 

Experții economici sunt siguri că acesta este doar un început, iar programul poate fi dezvoltat.

"Dacă pui pe o linie avantajele și dezavantajele, la fiecare leu investit efectele sunt multiplicatoare și pozitive pe termen mediu și termen lung. Este o afacere din partea statului și chiar să extindă programul. Eu cred că el trebuie popularizat, de inclus elemente noi", a spus directorul Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă. 

Bugetul programului Prima Casă 2 prevede subvenționarea a 2.200 de bugetari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu